Разные новости

Рецепти приготування солодкої вати

Ти вирушаєш у парк атракціонів тільки для того, щоб купити ароматну хмара цукрової вати, а її приготування здається тобі те саме що магії і фокусів? Тоді саме час дізнатися секрет рецепту домашньої солодкої вати, для якої тобі знадобиться тільки 3 речі: цукор, вилка і бажання.

Багато разів ти бачив, як продавець солодкої вати чаклує паличкою над дивним апаратом і ніби з нізвідки з’являється на ній бажане повітряні ласощі. Для приготування солодкої вати існує спеціальний апарат з безліччю дірочок, через які вилітає розплавлений цукор. Пристрій зовсім не складний, але навряд чи у тебе вдома такий знайдеться.

На щастя, існують рецепти приготування страв цукрової ласощі та без спеціальних пристосувань. Умільці вигадали близько десятка, а може і більше, найнесподіваніших способів і рецептів приготування повітряних ватяних хмар. Навіть пральні машини з центрифугою пішли в справу, не кажучи вже про неймовірних конструкціях по власних кресленнях. Ми не будемо заливати розпечений цукровий сироп в пральну машину, розбиратися в схемах і інструкціях і витрачати гроші на імпортні пристосування. Є набагато більш легкий, швидкий і дешевий спосіб поласувати солодкою ватою. Ти готовий дізнатися секрет? Тоді почнемо. Перш за все потрібно відправитися на кухню і знайти вилку. Краще відразу візьми три штуки, тому тобі потрібно буде на щось намотувати цукрову нитку, але про це пізніше.

Найголовніша частина рецепту — приготування сиропу. Візьми цукор, воду, нехай її буде в три рази менше, і помісти все це в каструлю. Крапни туди оцту. Тепер нагрій суміш на повільному вогні, постійно помішуючи, і дай охолонути. Повторюй ці операції хвилин 15, щоб сироп гарненько випарувався, і дивися, щоб він не почорнів. У результаті повинна вийти однорідна маса, яка буде добре тягнутися. Тепер повернемося до вилкам. Дві з них потрібно вертикально зміцнити на кухонному столі, на відстані 20 см один від одного. Третю вмочи в гарячий сироп і проведи навколо укріплених вилок так, щоб цукрова нитка павутинкою намотувалася на них.

Рецепти приготування страв з солодкої вати безліч, багато можна знайти на сайті http://gotuemo.com.ua/. Будь обережний з розплавленим цукром, інакше можна отримати опік. Коли пухкий шар вати буде досить великим, просто змотати масу в трубочку. Вата згідно рецепту готова! Тепер можна насолоджуватися ніжним ласощами, приготованим своїми руками. Не впадай у відчай, якщо з першого разу не вийшло. Все робиться методом проб і помилок. У будь-якій справі головне — бажання. Через пару раз ти призвичаївся, і цукрові нитки будуть складатися в апетитні пишні грудки самі собою, змушуючи рот наповнюватися слиною.